Tips




TUTORIAL PENGGUNAAN SERUM VITAMIN C

120 comments:

  1. salam,
    sy nk tye, produk ni sepatutnya tidak menyebabkan alergi kan?
    tapi muka sy jadi bengkak masa ptama kali sy pkai. mcm mana ye? adakah sy patut beli ubat alergi sekali dgn set basic silver tu?

    ReplyDelete
  2. Wasalam,
    Ya, mungkin kulit anda belum bersedia untuk krim tesebut. Sebelum memakai krim Wonder Glow, pastikan anda sudah berhenti atau tidak lagi menggunakan produk lain, sekurang-kurangnya selepas satu minggu, untuk memberi masa pada kulit anda kembali neutral. Dapatkan Allergy Cream daripada Wonder Glow jika terdapat sebarang masalah. Untuk informasi lebih lanjut, terus ke talian CARELINE Wonder Glow. Terima kasih Cik Adequeen.

    ReplyDelete
  3. askum....
    saya ada guna wggold...tp muka naik jerawat kecil seluruh muka...
    so adakah saya patut ambil serum
    serum yg mana sesuai
    tlg bantu yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. sila ke talian terus WG CARELINE.. Terima kasih.

      Delete
  4. salam sama ngan sis suraini.....muke saya nampak glowing after 1week...tapi ada tumbuh bijik2 kecik....banyak dahi..hidung..kenapa yer??saya dah berhenti 2 hari...sebab sebelum ni x de bijik2 kecik 2..mohon pencerahan..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. sila ke talian terus WG CARELINE.. Terima kasih.

      Delete
  5. salam.saya nk tny.apakah ada perbezaan warna kotak wonder glow.pertama ambil.kotak oren terang, sabun oren.second ambil kotak atas warna putih,sabun warna pink.ajen berlainan.apakah perbezaanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..

      WG BASIC GOLD SERIES (warna kuning / oren keemasan)
      Mengandungi : Krim siang 35g, Krim malam 35g dan Sabun berwarna PINK.

      WG BASIC SILVER SERIES (warna kelabu / putih keperakan)
      Mengandungi : Krim siang 30g, Krim malam 30g dan Sabun berwarna OREN.

      Jika cik telah pun membuat pembelian dan mendapati kandunganya berlainan dari yang tertulis diatas, sila buat laporan terus ke HQ (07-7766358), dan terangkan dari siapa cik membelinya. Kami akan membuat penukaran baru. Tetapi haruslah dalam tempoh 3 hari selepas pembelian. Terima Kasih kerana menggunakan produk WONDER GLOW COSMETICS.

      Delete
    2. Cmne nk tahu beeza yg ori dan fake

      Delete
  6. Salam..
    I started to use Wonderglow Gold series yesterday for the first time, my skin skin feels hot and bit red. Is this normal ? If it not, I just want to know what should I do. I read about the comment above, you suggest to stop for 1 week, so how about face wash? we probably wash our face during the shower right? Am I just continue wash my face with the WGG soap, or dont wash it at all. Thank you for replying. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      The one I said stop for a week is for person who literally used other product before, so she/he have to stop using anything for a week at least to avoid any abnormal chemical reaction, but mostly nothing would happen actually, just for precaution action. After that you can freely use whatever you wanted from WONDER GLOW's product. For WONDER BAR SOAP, YES you can use it while taking shower or even when you woke up from sleep or before it. Whenever you feel your face dirty, yes you can use the soap to wash. Hence, I suggest that, just use it after DAY CREAM or NIGHT CREAM. Use it less than 4 times per day.

      Some effect might occur according to different type of skin on each person, its normal actually, after a few times you used it will should be okay. IF, it getting worsen, direct call WG CARELINE (016-7995808/016-7559991) and ask if whether you have to use an allergy cream or anything else. THANK YOU FOR USING WONDER GLOW COSMETICS.

      Delete
  7. Salam..

    Saya berminat dgn produk ni, mcm mana utk daftar sbg stokis/pengedar ye? dan untuk lelaki yg berkulit agak gelap sedikit, jenis WG mana yg sesuai diambil? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..

      Jika Cik berminat untuk sertai WONDER GLOW COSMETICS EJEN, terus ke talian WG CARELINE / HQ untuk membuat temuduga. TERIMA KASIH kerana sudi menyertai kami.

      Untuk lelaki berkulit gelap yang baru pertama kali ingin mencuba menggunakan produk WONDER GLOW, saya mengesyurkan dia mengambil:

      1. WONDER SHINE, untuk pemutihan secara semulajadi dari dalam, tambahan lagi ia dapat menyihatkan mata, kulit, rambut, kuku, dan seluruh badan. Kerana ia mempuyani 5x ACTIVE STEMCELL dan juga diperkaya dengan MULTI-VITAMIN.

      2. WONDER GLOW SILVER SERIES untuk pemutihan kulit wajah yang memang berkesan. Sesuai sebagai permulaan.

      3. SUPERNOVA SERUM, untuk maksima pencerahan dan nampak lebih sihat dan bercahaya. Serum adalah untuk tambahan jika inginkan lebih untuk penjagaan kulit.

      Delete
    2. Salam...

      nk tanya tutorial pengguaan vit c tu adakah same caranya ble pkai serum2 yg lain...sperti serum collegen dll

      Delete
    3. Waalaikumsalam..

      Ya Cik Siti Fairos. Cara penggunaan serum semuanya sama.

      Delete
  8. sy dah 2 minggu menggunakan wonder glow gold...adakah pengcerahan mengambil ms yg lm..first sy guna muka jd merah,gtl n mengelupas halus..skrg dah ok sikit tp bila dibawah cahaya matahari muka jd merah sgt..apa kah yg sy harus lakukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sy tahu dekat mana beli??Dngan siapa awak beli??dan boleh direct hubungi sy 01116180222

      Delete
  9. Assalamualaikum.. Saya nak bertanya ya..saya dah pakai wonder glow 6 hari.. Tapi mengapa kulit muka saya mengelupas teruk dan nampak berkedut? Adakah effect sebelum normal atau apa?perlukan penjelasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila post pic sebenar ke WhatsApp careline. dan terus hubunginya untuk penjelasan.

      Delete
  10. Assalamualaikum...saya nk tnya sy ad bli produk wonder glow tp sbun tu warna putih jernih...tp kt ktak tulis basic silver set..adakah itu tulen..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak tulen. Sila kemukakan nama ejen, dan tarikh pembelian, dan terus hubungi careline. Terima kasih.

      Delete
    2. Sy bli wg set silver. Sabun tu warna hijau jernih. Asli ke tak?

      Delete
  11. kalau saya dah pakai wonderglow gold series 5-6 bulan then saya nak try aura glow pulak, boleh tak? setakat ni tiada apa2 masalah sepanjang menggunakan wg gold series.. reply me

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tiada masalah. Tetapi, berhenti memakai krim 4 - 7 hari untuk kebaikan meneutralkan kulit sementara, lalu boleh terus guna AURAGLOW.

      Delete
  12. Hi,sy nak bertnya betul ke cream wonderglow gold series telah ditukar kerna produk telah di tiru oleh pihak x bertnggungjwb?sy da memakai produk cream wonderglow gold series selama 3bulan,xda msalah sy alami tetapi baru2 nie sy ada membeli produk yg sma dr supplier yg sma cuma tekstur cream x sama sperti cream sebelumnya..muka sy juga menjadi kering dan mngelupas selepas memakai cream yg baru.cream baru ni juga mempunyai bau yg masam dn x selesa utk dipkai..sy berharap pihak anda jawapn utk maslah ini,terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila kemukakan nama ejen, dan tarikh pembelian, dan terus hubungi careline. Terima kasih.

      Delete
  13. salam.. mcmane kite nk taw tulen / tiruan ? sbb sy ade beli minuman wonder shine.. dan minuman itu mengambil masa berapa lama utk nampak kesan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, pada kebiasaanye 7 hari. Jika anda tidak terlepas tempoh giliran pengambilanya. Wonder Shine tiada yang palsu, boleh rujuk CARELINE : 016 - 799 5808

      Delete
  14. Salam , saya dah pkai wg dlm seminggu tapi kenapa tak dak perubahan pada kuli wajah . Kulit saya langsung tidak mengelupas dan tiada perubahan .adakah cara pemakaian saya tidak betul ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, boleh rujuk CARELINE : 016 - 7995808, untuk keterangan lanjut mengenai cara - cara penggunaan.

      Delete
    2. Saya dah seminggu pakai pon masih tak nampak apape perubahan.. cara2 pemakaian rasanya dah betul.. atau saya apply cream terlalu nipis?

      Delete
    3. wasalam Puan Farah ..boleh sy tahu puan pakai produk apa??

      Delete
  15. Betulkah krim wonderglow mengandungi merkuri? Kerana saya ad melihat fb page bahaya cream merkuri post hasil ujian makmal terhadap krim malam wonderglow mengandungi merkuri. Mohon beri pencerahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam, mereka tiada bukti kukuh. Itu hanya propaganda. Jika benar Produk Wonder Glow mempunyai merkuri, Wonder Glow mungkin telah pun disaman atau disita serta merta. Kami ade bukti yang kukuh yang mengesahkan produk kami 100% selamat. Terima kasih diatas keperihatinan anda.

      Delete
  16. Assalam , setiap kali saya menggunakan wg nie.. die akan mengeringkan jrawat dan menangalkannya.. tapi persoalan saya di sini knapa jrawat itu tumbuh kembali dan hilang dan kembali ??? adakah ini satu kebiasaan ?? reply please ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, setiap orang mempunyai kondisi kulit yang berbeza, mungkin encik mempunyai kadar metabolisma yang tinggi. Cara pemakanan pun harus dijaga. Minuman WONDER SHINE adalah terbaik untuk penjagaan khusus kulit secara natural dari dalam. Kami mengesyorkan Supernova Serum Caviar atau De-Tox Whitening Serum sebagai tambahan, kerana ia boleh membaik pulih kulit dengan berkesan, gunakan ia sebelum encik gunakan WG. Terima kasih kerana telah menggunakan produk kami. Untuk keterangan lebih lanjut hubungi CARELINE : 0167995808. :)

      Delete
  17. Assalamualaikum. saya membeli WG Gold series utk kali kedua, kenapa day cream pack barunya warna hijau gelap adakah produk tersebut mempunyai packing yg baru? Setelah dua hari saya memakai nya kulit muka saya mengelupas dan rasa pedih. sedangkan sebelum ini saya tidak mengalami apa-apa simtom. Saya ini dari Mukah Sarawak, adik saya belikan WG di GIANT, Nilai. terima kasih.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum macam manager nk mbezakan produk WG yg asli & tiruan Dan bolehkah sye memekai WG gold bersama minuman detox yg lain jenama

    ReplyDelete
  19. mcm mna nak tau produk WG tiruan...

    ReplyDelete
  20. Salam..sy pengguna WG gold dan baru sebulan memakainya..alhamdulillah ianya good result setelah menempuhi sesi 'tk boleh' pakai bedak selama lebih 2mgu..soalan sy adalah - adakah wg gold tidak boleh dipakai pada leher..sbb bila sy pakai..beberapa hari lps tu sy kan alergi yg teruk dan bila mlm ianya sgt pedih..now sy da stop guna pd bahagian leher..tp malangnya parut alergi msh ada..lg 1 soalan, adakah produk ini boleh membantu hilangkan kesan jerawat?..sbbnya jerawat sy msh keluar wpun setelah sy guna wg

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.terima kasih menggunakan produk wonderglow.sy suggestkan u pakai allergic cream.

      Delete
  21. saya da menggunakan produk wonder glow hampir 3 bulan. tp mshnye kulit sy xberi apa2 effect. nmpk cerah but parut dan jerawat semakin ketara. apakah itu kebiassan atau mungkin kulit sy tak sesuai mnggunakan WG?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i suggest kan u pakai derma max laser krim .boleh hubungi 01116180222 untuk keterangan lanjut

      Delete
  22. Boleh sertakan x bukti kukuh yang dikatakan tiada merkuri..sy nk gune tp tkot testimoni byk y elok tp feedback buruk pn bole tahan byk juge..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PRODUK KAMI TIADA MERKURI DAN DILULUSKAN OLEH KKM..SEBARANG KEMUSYIKILAN ATAU PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI 01116180222

      Delete
    2. Boleh bg no rujukan kkm..knp x diletakkn pd packing

      Delete
    3. Boleh bg no rujukan kkm..knp x diletakkn pd packing

      Delete
  23. Assalam..bru je beli WG..kawan2 ofis pon gunakan jgk..tpi sya order on9..sya bezakan mereka pnye dgn sya mmg lain..cek bwh botol..logo xsame..& sabun pon warna lain...warna krim pon lain..tpi sya xtau same ade sya pnye@kawan pnye yg fake..

    ReplyDelete
  24. sy dah bli wg.tp bila tgk di kelilingtudung botol ade tulis esther...ni yg fake ke mcm mn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ambil picture botol tersebut dan laporkan pada pihak HQ, jika betul ia fake, terangkan di mana anda membelinya dan kami akan laporkan pada pihak berkuasa serta merta. Terima Kasih.

      Delete
  25. salam..sy brminat utk jdi agent..macam mana caranya ye..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Direct Call Careline Wonder Glow Cosmetics 016-7995808. Thank you. :)

      Delete
  26. saya mau beli sabun pink 2 ja, adakah jual sabun ja...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade.dan boleh hubungi direct ke careline kami 0167998505

      Delete
  27. Salam..
    Sy baru beli wg gold 2 hari lepas..sy dah guna krim malam 2x dan krim siang 1x..
    Tp smlm masa sy pakai krim siang, muka sy macam berbelak..lepas sy cuci, kulit muka sy terasa tegang sgt dan pedih..
    Harini lagi teruk, sy rasa kulit muka sy makin kepanasan, pedih dan menggelupas!! Sy baca kat kotak wg, dia cakap takkan ada penggelupasan, tp kenapa kulit muka sy menggelupas, kepedihan, kemerahan n macam makin hitam?? Seolah2 sy berjemur dekat pantai seharian je..
    Mohon penjelasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam cik hasmira.sebarang masalah boleh hubungi careline wonderglow cosmetic 0167998505

      Delete
  28. Salam..kt mana nk beli wonder glow yg ori..sy was2 nk beli.tkut trbeli yg tiruan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam CIK MAZ .boleh hubungi careline kami 0167998505.terima kasih

      Delete
  29. Dah seminggu pakai wonderglow, kenapa muka saya jadi gatal2 dan kulit jadi kasar? Normal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. WG fake, stop using.. Nanti muka u jadi teruk macam I.. Mula2 I trust ckp PIC careline dia, keep continue using the product, but then makin teruk..muka I jadi bengkak n senyum sikit, menggelupas..satu muka jadi merah n naik ruam2 kecil, even whitehead pun naik nonstop, before this takde mcm ni.. Stop for your own good, if you still love your face..

      Delete
  30. WONDERGLOW NOT GOOD FOR YOUR SKIN!!! I GET RASHES, MY SKIN BECAME REDDISH N EVEN BLACKY NOT WHITER... MY FACE SWOLLEN AND THE WORST PART IS I CAN'T GO TO WORK FOR ALMOST A WEEK BECAUSE MY FACE LOOKS WORST THAN BEFORE, EVEN DARKER THAN BEFORE, AND MY SKIN WHICH WERE SMOOTH PREVIOUSLY BECAME DRY AND ROUGH LIKE A STONE..
    I NEED MY MONEY BACK!!!!! OR I WILL MAKE A REPORT TO KKM, I HAVE ENOUGH PROOF TO SUE YOU!!!

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum cikk hashmira boleh contact no careline kami 011-16180222 atau 0167998505
    .untuk pengetahuan cik produk kami selamat digunakan dan diluluskan oleh kkm.kemungkinan produk ini tidak bersesuaian dgn kulit cik.sebarang kemusyikilan dan masalah boleh direct no yang sy bagi.terima kasih

    ReplyDelete
  32. Salam.. Sy berminat nk pkai wonderglow.. tp bila baca komen2 ni jadi risau.. tkut2 je kulit x sesuai.. kulit jenis berminyak tapi sudah tiada jerawat.. sy nak cube silver pack tapi mohon pencerahan seblm membeli...

    ReplyDelete
  33. salam. sy baru je beli WG gold. Bila baca komen2 kat sini rasa tkut plak nak pakai. semua negative..risau la

    ReplyDelete
  34. Wasalam sis...sekarang produk kami selamat digunakan dan ade sestengah pihak mengeluarkan produk tiruan.itu yang membuatkan ramai customer takut untuk membeli produk kami..secara dasarnya produk ini bergantung juga untuk sesetengah kulit..produk kami juga tidak boleh bercampur dengan produk lain.sis boleh hubungi sy di 01116180222 untuk keterangan lebih lanjut

    ReplyDelete
  35. Adakah tekstur krim wonder glow basic yg kotak warna gold dgn yg silver tu sama?

    ReplyDelete
  36. normal ke kalau kulit mengeluas halus?saya baru gna wg slama 5hari

    ReplyDelete
  37. Salam,
    Saya new user using your wonder glow gold series. Question saya is, is it ok to apply the cream day or night on my pimples? Or apply saja tempat yg nada pimples?

    ReplyDelete
  38. Salam...
    saya dah guna WG gold series dari mei 2014, kotak pertama saya beli utk krim siang tu berwarna hijau pokok pisang bekas penutupnya, manakala kotak kedua pulak bekas penutup utk krim siang tu berwarna coklat muda pudar..so mana satu yg ori ni?di bawah satu bekas tu tertulis ORIGINAL, dan bawah yg satu lagi tu tertulis 100% ORIGINAL. mohon penjelasan,tq

    ReplyDelete
  39. Hi nak tanya dlu sy beli kotak pertama krim siang dia warna peach dan bau wangi .. sekarang krim siang warna peach seakan coklat bau x sedal mcm dlu .. lagi 1 dlu sabun dia pink .. now orange ?"beza ? Sy beli WG diamond...

    ReplyDelete
  40. sis.. i dah guna wonderglow ni for a few month.. memang mula2 ada pengelupas halus, tapi i rajin bersihkan guna tisu basah, so xdela rasa perit... n then serious talk, memang puas hati dengan kesannya, kalau tak percaya i ada update pasal wg ni kat blog i (shafidahalias94.blogspot.com) and i ada letak gmbar sebelum and selepas pakai wg ..... tapi i stop sebab ada kawan i cakap wg ni membahaya... harap sis dapat jelaskan...

    ReplyDelete
  41. Dah masok dua minggu sye gune wg gold..sblm ni area dahi x pnh tumboh jerawat..tp dr hari ke 3 dulu smpy masok 2 mggu dh jerawat d dahi yg kluar lps gune wg x surut2..kecik2 bnyk merah berterabor kt dahi..muka mmg makin cerah.tp jerawat tu makin bnyk pulak..kenape lah agaknye ye..hmm

    ReplyDelete
  42. Baru pakai dua hari. Muka gatal2 an tumbuh beberapa bijik jerawat ada ade bintik2 kecik. Sgt gatal n pedih. Adekah produk sy beli ni fake??

    ReplyDelete
  43. Salam.. Sy baru jer menggunakan wg gold 3 hari.. Then mmg muka panas, kuar bijik putih cikit, then merah.. Xpala awk ckp itu kesan biasa dia... Tp yg sy was2 skrg ada org ckp jika bwh botol krim dia tu jika xda tanda W wonder glow adalah tiruan... Dari stokis kata dia dari kilang then tu stok lama sblom kuar yg cop baru.... Betu ker ? Atau mmg tiruan wg yg sy pkai skrg..

    ReplyDelete
  44. saya memakai produk wonderglow selama dua tahun. Silver set. mula mula agak ketara muka ni pedih, panas, tumbuh jerawat kecil . tapi slepas sahaja seminggu. hasilnya Sgt berkesan! cerah dan jerawat hilang !

    ReplyDelete
  45. Sye baru jerk beli set wg gold smlm. Sblm ny admin Ade gtahu sabun utk Wg gold warna pink. Tp sye punye sabun warna hijau. Sye punye Wg tu fake ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wg gold light series mmg sabun diia warna hijau :) sebab itu berasaskan rumpai laut ..packaging baru :)

      Delete
  46. Set silver tu boleh tahan berapa lama ya?

    ReplyDelete
  47. WG gold reborn wrn krim nya lain dan bila disapu pd muka jd kering dan kusam..bau pun lain ..sy beli di Giant Shah Alam Sek.28.. Mohon pencerahan sblm kmi mula HILANG KEPERCAYAAN pd produk ini

    ReplyDelete
  48. Saya guna set diamond, set pertama beli yg kotak hitam, pakai sebulan mmg ketara perubahan, beli set kedua packaging baru warna putih, sangat mengecewakan, jerawat timbul dan wajah kusam. Sabun kaler putih, krim pun lebih pekat. Soalan saya kenapa tak konsisten pengeluaran produk? Sekarang susah nk cari yg packaging lama. Mengecewakan.

    ReplyDelete
  49. saya baru guna wg gold series,sabun warna hijau selama 3 hari. muka saya gatal,pedih dan mengelupas area hidung dan pipi..knp ye?

    ReplyDelete
  50. Salam!
    I've been purchasing your product for months now, wonder glow diamond and gold. But every single time I purchase it, the package is either different or the texture of the cream will be different. May I know how the original product looks like as to not purchase the wrong('fake') product?

    ReplyDelete
  51. saya dah biasa guna wonder glow ni krim dia sama mcm tabita adha corea miracle skin . masa pakai ade something kat muka macam cickenpop kat muka ni . saya selidik kat google krim ni mmg ada tanda2 list ada mercury .

    ReplyDelete
  52. adoi.. baru berjinak-jinak nak pakai ni, sebab muka ad bleackhead, kering, menggelupas. komnasi la senang kan. tapi, almost komen negatif. takut pulak nk cuba :(

    ReplyDelete
  53. sy dah guna wd gold 2 bulan. muka sy sblum ni ok. xde jerawat. sy nak try la gn wg nk glowing kan.. penggunaan pertama mmg dpt result ok. terasa tegang n licin smpai sekarang. tp jerawat dah mula tumbuh... dan meninggalkan kesan. kenapa ya? boleh beri pencerahan.. sbb sy dah mula rasa kecewa..

    ReplyDelete
  54. saya baru pertama kali mengunakan product WG. saya ingin tahu, blhkan sabun hijau digunakan melebihi 2 kali sehari?

    ReplyDelete
  55. I have just bought WG Diamond Set 5x Glowing Effect & Vitamin C consist of Day/Night cream and bar soap in Green colour.
    Is this the original product?
    No Toner needed after washing with the bar soap and before applying the cream?
    Waiting for your prompt reply. Thank you.


    ReplyDelete
  56. Saya baru beli tadi . .tp after read all the comments sy rasa takut plak . ...sblm ni pakai glutea white expert mmg bgsss tp katenya WG ni company yg same sb dua beradik so betul ke . ..kalo betul should be no problem . ....pls mohon pencerahan

    ReplyDelete
  57. as salam... kenapa kulit sy jadi cekang & melupas dan juga rasa gatal...sy guna set basic kotak kaler oren.. memang permulaan jadi macam tu ka? atau pun saya salah guna? atau pn kena stop guna lepas 2@3 hari guna wG balik?

    ReplyDelete
  58. as salam... kenapa kulit sy jadi cekang & melupas dan juga rasa gatal...sy guna set basic kotak kaler oren.. memang permulaan jadi macam tu ka? atau pun saya salah guna? atau pn kena stop guna lepas 2@3 hari guna wG balik?

    ReplyDelete
  59. as salam... kenapa kulit sy jadi cekang & melupas dan juga rasa gatal...sy guna set basic kotak kaler oren.. memang permulaan jadi macam tu ka? atau pun saya salah guna? atau pn kena stop guna lepas 2@3 hari guna wG balik?

    ReplyDelete
  60. as salam... kenapa kulit sy jadi cekang & melupas dan juga rasa gatal...sy guna set basic kotak kaler oren.. memang permulaan jadi macam tu ka? atau pun saya salah guna? atau pn kena stop guna lepas 2@3 hari guna wG balik?

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum kwn2...saya dari singapore...saya telah menguna kan wg nye product da nk masok 2bln...seriusly tis is the best product i ever use..kesan nye sungguh baek...dont stop using wg...teruskan...

    ReplyDelete
  62. Apakah kandungan sebenar dalam krim wonder glow basic silver set dan juga sabunnya? Mengapa tidak ada isi kandungan tertulis di container krim atau kotak tersebut?

    ReplyDelete
  63. Sy pnh gunekn wg pd jun 2013..set ptame sy pkai silver series dan hasilnya mmg mnakjubkn.n then sy stop la pkai wg ni sbb bajet da lari,dlm mse sbulan je kulit muka naik bintik2 merah paling terok kt bhgn rahang.pastu sy pn oder la smula tp dpt yg gold pnye..mlgnye makin byk lak jrwt kluar yg mcm bintat tu bsa2 lak tu.menyesal xsudh smpai la skg da thn 2016.tp alhamdulilah kulit da neutral balik n dlm proses nk pulihkn blk kulit muka..

    ReplyDelete
  64. Sy pnh gunekn wg pd jun 2013..set ptame sy pkai silver series dan hasilnya mmg mnakjubkn.n then sy stop la pkai wg ni sbb bajet da lari,dlm mse sbulan je kulit muka naik bintik2 merah paling terok kt bhgn rahang.pastu sy pn oder la smula tp dpt yg gold pnye..mlgnye makin byk lak jrwt kluar yg mcm bintat tu bsa2 lak tu.menyesal xsudh smpai la skg da thn 2016.tp alhamdulilah kulit da neutral balik n dlm proses nk pulihkn blk kulit muka..

    ReplyDelete
  65. Salam . Naktanya .boleh ke kalau krim wg ni saya campurkan dgn vitamin c serum ?

    ReplyDelete
  66. saye pakai dkt 2 kotak kotak pertama ok start kotak ke 2 muka jadi gatal merah2 saya stop pakai muka jadi berjeragat malu nk keluar rmh dah susah nk hilang ..

    ReplyDelete
  67. saya nk tanya perlu ke saya pakai set wonder glow gold dengan mengikuti step-step diberika?jika sy x ikut ape kesan nye?sbb sebelum ni sy sudah memakai set superstar 360

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. saya nk tanya perlu ke saya pakai set wonder glow gold dengan mengikuti step-step diberika?jika sy x ikut ape kesan nye?sbb sebelum ni sy sudah memakai set superstar 360

    ReplyDelete
  70. Saya dan suami dah pakai wonderglow gold set since 2012/2013...till now... alhamdulillah...serasi dengan kulit kami..������ pernah cuba produk wg yg lain series tp wg gold set yg lama gak serasi dgn kulit... keep it up Wonderglow... Semoga terus maju dan menggunakan bahan yg selamat untuk kulit dalam produk2 anda...
    Nak tanya... apa produk yg elok untuk hilangkan jeragat yang degil?

    ReplyDelete
  71. Saya dan suami dah pakai wonderglow gold set since 2012/2013...till now... alhamdulillah...serasi dengan kulit kami..������ pernah cuba produk wg yg lain series tp wg gold set yg lama gak serasi dgn kulit... keep it up Wonderglow... Semoga terus maju dan menggunakan bahan yg selamat untuk kulit dalam produk2 anda...
    Nak tanya... apa produk yg elok untuk hilangkan jeragat yang degil?

    ReplyDelete
  72. Ramai kata product wonder glow ni same dengan produk local yang lain ade mercury . boleh jelaskan tak? sebab saya berminat nak guna cume ramai orang kate jangan pakai local product.

    ReplyDelete
  73. Ramai kata product wonder glow ni same dengan produk local yang lain ade mercury . boleh jelaskan tak? sebab saya berminat nak guna cume ramai orang kate jangan pakai local product.

    ReplyDelete
  74. Salam saya nk tanya adakah daycream wg telah betukar??sebab dlu sy pakai daycream mcam faoudation tp sekarang daycream melekit macam nightcream??boleh sahkan x??

    ReplyDelete
  75. Pernh pki 2 minggu cz check kkm ade...sbb 2 pakai...mula2 pki kulit gatal2, kering, kuar bintik2...lps 2 minggu check kkm blk..trus dh x de no not...nyesal x sudah...byk comment neg..ciri2 krim lk mengandungi merkuri...so stop cpt2 seblm mke rosak

    ReplyDelete
  76. Pernh pki 2 minggu cz check kkm ade...sbb 2 pakai...mula2 pki kulit gatal2, kering, kuar bintik2...lps 2 minggu check kkm blk..trus dh x de no not...nyesal x sudah...byk comment neg..ciri2 krim lk mengandungi merkuri...so stop cpt2 seblm mke rosak

    ReplyDelete
  77. Bagaimana kita nak tahu kulit muka kita tak sesuai dengan produk wonder glow? Dan jika tak sesuai apa feedback produk ni terhadap kulit muka? Sebab saya baru saja try produk ni dalam tempoh 3minggu. Pada permulaan minggu yang pertama muka saya naik biji merah2 dan putih2 seakan jerawat. Selepas teruskan minggu yang ke-2 muka rasa tegang dan kering kemerahan. Sekarang dah minggu yang ke-3 terus timbul jerawat yang besar bercampur kecil. Adakah sebab kulit muka saya tak sesuai dengan wonder glow gold. Bila saya tunjuk gambar keadaan wajah saya pada agent katanya memang begitu sebelum kulit kita nak sesuai dgn produk wonder glow. Tapi sampai bila? Saya dah mula risau dan takut sekarang.

    ReplyDelete
  78. Bagaimana kita nak tahu kulit muka kita tak sesuai dengan produk wonder glow? Dan jika tak sesuai apa feedback produk ni terhadap kulit muka? Sebab saya baru saja try produk ni dalam tempoh 3minggu. Pada permulaan minggu yang pertama muka saya naik biji merah2 dan putih2 seakan jerawat. Selepas teruskan minggu yang ke-2 muka rasa tegang dan kering kemerahan. Sekarang dah minggu yang ke-3 terus timbul jerawat yang besar bercampur kecil. Adakah sebab kulit muka saya tak sesuai dengan wonder glow gold. Bila saya tunjuk gambar keadaan wajah saya pada agent katanya memang begitu sebelum kulit kita nak sesuai dgn produk wonder glow. Tapi sampai bila? Saya dah mula risau dan takut sekarang.

    ReplyDelete
  79. Bagaimana kita nak tahu kulit muka kita tak sesuai dengan produk wonder glow? Dan jika tak sesuai apa feedback produk ni terhadap kulit muka? Sebab saya baru saja try produk ni dalam tempoh 3minggu. Pada permulaan minggu yang pertama muka saya naik biji merah2 dan putih2 seakan jerawat. Selepas teruskan minggu yang ke-2 muka rasa tegang dan kering kemerahan. Sekarang dah minggu yang ke-3 terus timbul jerawat yang besar bercampur kecil. Adakah sebab kulit muka saya tak sesuai dengan wonder glow gold. Bila saya tunjuk gambar keadaan wajah saya pada agent katanya memang begitu sebelum kulit kita nak sesuai dgn produk wonder glow. Tapi sampai bila? Saya dah mula risau dan takut sekarang.

    ReplyDelete
  80. SERIOUS KE PRODUK NI TAKDR MERKURI ? KALAU BTL TAKDE KENAPA SEMUA FEEDBACK SEMUANYA ADA PENGELUPASAN OR REDDISH OR PEDIH OR TEGANG ! I DONT BELIEVE KALAU NK KATA IANYA SELAMAT. RAMAI YG MINTA NO RUJUKAN KKM KENAPA TAKBOLEH NK BG ? SURUH JGK ORG CALL CARELINE. PERSOALAN SKRG KALAU BTL OK KENAPA FEEDBACK 90% FOR THE STARTING GUNA PRODUK NI KULIT JADI TERUK ? ADAKAH IANYA NORMAL UTK PRODUK NI.

    ReplyDelete
  81. SERIOUS KE PRODUK NI TAKDR MERKURI ? KALAU BTL TAKDE KENAPA SEMUA FEEDBACK SEMUANYA ADA PENGELUPASAN OR REDDISH OR PEDIH OR TEGANG ! I DONT BELIEVE KALAU NK KATA IANYA SELAMAT. RAMAI YG MINTA NO RUJUKAN KKM KENAPA TAKBOLEH NK BG ? SURUH JGK ORG CALL CARELINE. PERSOALAN SKRG KALAU BTL OK KENAPA FEEDBACK 90% FOR THE STARTING GUNA PRODUK NI KULIT JADI TERUK ? ADAKAH IANYA NORMAL UTK PRODUK NI.

    ReplyDelete
  82. Salam. Sy 1st time nak guna produk wg. Boleh x sy apply mekap selepas apply krim wg?

    ReplyDelete